Mariëlle

Mijn naam is Mariëlle Timmermans-Donders (1972).

Getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik heb ruim 25 jaar ervaring als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis waarvan 12 jaar op de verpleegafdeling gynaecologie, bij dit specialisme ligt mijn hart.


Toen ik zelf in aanraking kwam met de medische en gynaecologische molen heb ik ontdekt dat de complementaire zorg een mooie, waardevolle en effectieve aanvulling is op zowel emotioneel, geestelijk en lichamelijk welbevinden. Ik merkte dat ik door goed voor mijn lichaam te zorgen, naar mijn lichaam te luisteren en de juiste voeding te gebruiken mijn lichaam zich herstelde. Lichaam, emotie en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Ik raakte hier zodanig door geïnspireerd dat ik ook anderen wil helpen hen dit inzicht te geven.

Omdat ik kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel heb staan, ben ik lid van de beroepsvereniging VNRT (vereniging van Nederlandse reflexzone therapeuten). Deze vereniging stelt kwaliteitseisen aan zijn leden. Ik ben hierdoor verplicht tot o.a. Jaarlijkse gekwalificeerde bij- en nascholing en inschrijving bij College Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast ben ik aangesloten bij het RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Deze stichting certificeert en registreert therapeuten op HBO-niveau.

OPLEIDINGEN

1995 diploma A-verpleegkundige

2017 Total Health module “de vrouw”

2018 Total Health module “Algemene ziektebeelden”

2018 Total Health moduele “Zwangerschapsreflexologie”

2018 Total Health Diploma voetreflexplustherapeut

2019 Certificaat seminar Nutriphyt “Hormonale 

         stoornissen en Menopauze”

2019 Certificaat Bijscholing stressgerelateerde aandoeningen

2020 Certificaat Bijscholing "het bekken als basis"

2021 Certificaat Bijscholing "Hoogsensitiviteit en nieuwe tijd"

2021 Reiki 1 + Reiki 2

2022 Certificaat "Fertiliteit en Zwangerschapsreflexologie" Golden Feet

2022 Certificaat "Vrouwenklachten" Total Health

2022 Certificaat Transformational cupping 

2023 Certificaat Cupping basis Total Health

2023 Certificaat Haraniveau&Voetreflex 

OVER YIN&BALANCE

Yin en Yang zijn elkaars tegenpolen, ze horen bij elkaar, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, gaan in elkaar over en beïnvloeden elkaar. (licht/donker, droog/nat, koud/warm, mannelijk/vrouwelijk etc.) Dit alles is een continu proces: het staat nooit stil. Het zijn tegengestelde krachten die leven in het universum mogelijk maken, zij vormen altijd een geheel.


Binnen yin en yang is yin de vrouwelijke vorm en yang de mannelijke vorm. Mijn specialisatie is gericht op vrouwen en hormonale klachten

(puberteit, menstruatieklachten, menopauze) maar ook op zwangerschap en fertiliteitsproblemen. Yin is t.o.v. Yang naar binnen gericht, yang is naar buiten gericht. In onze drukke westerse maatschappij zijn we vaak naar buiten gericht, drukke baan, sociale verplichtingen, gezin, sportclubjes en het gevoel van alles te moeten. We ervaren veel stress, stress is in 80% de oorzaak van onze hedendaagse klachten.


Binnen mijn praktijk wil ik je laten ervaren en inzien dat het goed is om jezelf zo nu dan even naar binnen te richten (Yin), te ontspannen, naar je innerlijk te luisteren, rust te nemen en van daaruit te overzien van wat nu op dit moment goed voor je is en om juiste keuzes te kunnen maken. Daarom werk ik tijdens de massage gedeeltelijk in stilte. Voetreflexmassages zijn uitermate geschikt om rust en ontspanning te ervaren.