voetreflextherapie

voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een natuurlijke therapie, een complementaire geneeswijze die ervan uitgaat dat organen en andere delen van het lichaam corresponderen met reflexzones op onze handen, voeten

en oren.

VOETREFLEXPLUSTHERAPIE

In onze voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Wanneer je ziek of uit balans bent zijn er blokkades in deze zones te vinden. Deze zones kunnen pijnlijk of gevoelig zijn wanneer er druk op uitgeoefend wordt. Dat komt doordat afvalstoffen (deze bevatten veel urinekristallen) tijdens de massage tegen de zenuwuiteinden worden gedrukt. De blokkades kunnen de stroming van qi (energie) door de meridianen (energiebanen) verstoren. Meridiaanbanen zijn banen in ons lichaam waar de levensenergie doorheen stroomt. Net zoals onze bloedsomloop, het lymfe-en zenuwstelsel. Deze levensenergie stroomt door ons lichaam en heeft invloed op de werking van onze organen.


Als je elk orgaan gezond wil houden,

moet de meridiaanbaan vrij zijn van blokkades. Door deze blokkades te masseren wordt er gezorgd voor een betere doorbloeding en komt de energiedoorstroming in organen en weefsels weer op gang, dit zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangeleverd. Door de voetreflexmassage worden de afvalstoffen vergruisd en afgevoerd. Daarom is het belangrijk om na de massage voldoende water te drinken. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam.


Massagetechnieken

De voetreflexmassage zoals ik die in mijn praktijk uitvoer is een combinatie van westerse en traditionele Chinese massagetechnieken. De Chinezen combineren de westerse reflexzones met de meridiaan banen en acupunctuurpunten. Daar waar de westerse voetreflex therapeut alleen de voeten masseert, worden bij de Chinese voetreflexologie ook de onderbenen, knieën en eventueel de armen gemasseerd. Zo worden de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en armen meegenomen. Hierdoor komt er een betere energiedoorstroming op gang waardoor het effect van de massage nog groter is. Soms maak ik gebruik van glazen cupjes die op de huid geplaatst worden en een vacuüm creëren. Dit vacuüm trekt de huid en spierlaag omhoog waardoor er een betere doorbloeding en circulatie ontstaat. Het cuppen heeft tevens effect op de energiebanen.


Voor u betekent dit dat ik de westerse reflexzones masseer om zo de doorbloeding in de overeenkomstige organen te stimuleren en daarnaast worden de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten en onderbenen gemasseerd om circulatie van qi (energie) te stimuleren.