Hormonen

HORMONALE STOORNISSEN EN OVERGANGSKLACHTEN

Klachten waar voetreflextherapie

bij kunnen helpen zijn:

- PMS klachten
- Klachten tijdens de overgang als;

    nachtzweten
    slapeloosheid
    opvliegers
- Onregelmatige menstruatie
- Menstruatiepijn

In het leven van de vrouw kunnen we verschillende periodes onderscheiden: puberteit, de vruchtbare periode, overgang en menopauze. In iedere fase kunnen er klachten zijn die het dagelijks leven ontregelen. Het hormoonstelsel bestaat uit verschillende hormoonklieren die elk kleine chemische boodschappers via de bloedbaan sturen om bepaalde processen op gang te brengen. Een hormoon is een stof met een bepaalde boodschap, activerend of remmend, die een specifieke werking heeft op 1 of meer organen. Hormonen kunnen van grote invloed zijn op onze stemmingen. Stress, leefstijl en het voedingspatroon kunnen dit proces behoorlijk in de war brengen.

Wanneer er sprake is van te veel stress geeft het lichaam prioriteit aan stresshormonen wat ten koste gaat van andere normale hormonale functies in het lichaam.


Gedurende mijn opleiding heb ik geleerd d.m.v.
voetreflextherapie hormonen in balans te brengen, daarnaast kijken we samen naar jouw stresslevel, leefstijl en voedingspatroon. Reflexzone therapie geeft ondersteuning en kan klachten laten verminderen, tevens geef ik aanvullende adviezen, evt. in combinatie met voedingssupplementen indien gewenst.

CONTACTGEGEVENS

Adres: Kreitenmolenstraat 142 - Udenhout

Telefoon: (06) 34 56 16 25

Email: voetreflexplusudenhout@gmail.com

KvK: 73099457

AANGESLOTEN BIJ:

VNRT 

RBCZ 

SCAG 

AGB zorgverlener 

AGB praktijk 

OPENINGSTIJDEN

maandag:  09:00 - 17:00

dinsdag:    09:00 - 17:00

woensdag: 09:00 - 17:00

Een afspraak in de avond of andere dagen is mogelijk in overleg.